• Lorem ipsum

Historische Druivenkwekerij

De Sonnehoeck is één van de eerste fruitkwekerswoningen die met dit specifieke doel gebouwd is in het Westland. Het bedrijf heeft grote historische waarde en heeft de status van Rijksmonument gekregen.

       


Op het terrein van de Sonnehoeck hebben ze een kleine boomgaard met een aantal oude appel- en perenrassen. Verder staan er twee hele oude moerbeibomen aan de zijkant van de woning die elk jaar nog vrucht geven. Ook de oorspronkelijke muurperen tegen de woning bestaan nog steeds.


Maar het allerbelangrijkst is toch de druiventeelt op de Sonnehoeck.

We zijn blij dat we als sponsor van de stichting een bijdrage kunnen doen aan het bestaan van deze bijzondere plek. De samenwerking is zeker niet eenzijdig! Naast dat wij sponsor zijn van de stichting, krijgen wij aan het einde van het seizoen al het snoeihout van de soorten die te vinden zijn bij de Sonnehoeck. Dit snoeihout kunnen wij weer in de kas gebruiken om te stekken.

Wanneer deze stekjes groot genoeg zijn bieden we ze te koop aan via onze website en via de stichting zelf. Op deze manier krijgen onze klanten en bezoekers van de stichting ook de kans om de ouderwetse parels in huis te halen.

Toon:
Geen producten gevonden...