• Lorem ipsum

Gaat het blad van jouw planten opeens verkleuren of uitvallen? Vervelend, maar dit kan meerdere oorzaken hebben.

Hoeveelheid water

Zowel te veel als te weinig water zal zorgen voor gele bladeren en slechte groei. De zichtbare effecten zijn hetzelfde, maar de onderliggende oorzaak juist niet. Doe de test zoals deze is omschreven bij de juiste hoeveelheid water en controleer of er potgrond blijft kleven aan je vinger of niet. Wanneer de potgrond blijft kleven aan je vinger, dan heeft de plant nog voldoende vocht. Zo niet, dan heb je te maken met een dorstige plant. Ook kan het goed zijn om eens te voelen bij de wortels. Indien er bijvoorbeeld geen gat onderin de pot zit, kan het zijn dat de plant constant natte voeten heeft en dus een overdaad aan water heeft gekregen.

Gebrek aan of overmatig zonlicht

Zonlicht is voor de plant dé bron van energie. Sommige planten hebben de neiging om naar het zonlicht toe te groeien, dit is vaak een teken van een gebrek aan zonlicht. Zorg er dan voor dat de plant op een gunstiger plekje komt te staan. Het gevolg van overmatig zonlicht ziet er hetzelfde uit als bij de verkeerde hoeveelheid water. Wanneer de testjes die hierboven staan niet hebben geresulteerd in een heldere conclusie, probeer dan de plant eens op een andere plek te zetten met wat minder licht en volg de ontwikkeling van de plant.

Bladuitval door ziekte

Planten hebben voedingsstoffen nodig uit de potgrond of uit extra voeding om te groeien. Sommige ziektes stelen deze voedingsstoffen van de plant. Krijgt je plant opeens last van uitval of sterk verkleurde bladeren en hebben bovenstaande tips niet geholpen. Verplaats je plant dan eens naar een andere pot met nieuwe potgrond en voeding. Tips voor het (over)potten zijn ook op onze site te vinden.

Tekort aan voedingsstoffen

Zoals we al eerder hebben verteld, kunnen planten het wat zwaarder krijgen in hun groei- en bloeiperiode. Op dit moment kunnen ze dus best wel wat extra voeding gebruiken. Geef deze voeding met mate tijdens de geadviseerde periode die bij elke plant staat omschreven.

Werken deze tips niet? Neem dan contact met ons op en maak gebruik van de 100% groei garantie. Wij lossen het graag voor jou op.