• Lorem ipsum

Naast aandacht en voeding heeft een plant ook ruimte nodig! De plant zal gaan groeien, niet alleen boven, maar ook onder de grond. Naast ruimte is het ook goed om de plant van nieuwe potgrond te voorzien. Tijdens het (over)poten van de plant raden wij aan om nieuwe moestuin potgrond toe te vroegen. In moestuin potgrond zitten namelijk nieuwe/goede voedingsstoffen die deel zullen uitmaken voor de groei van de plant.

Het overpotten of verpotten komt meestal voor in twee situaties.
De eerste situatie is het plaatsen van de plant vlak na de aankoop. Je wilt de plant bijvoorbeeld in een mooie sierpot zetten. Het is daarbij handig om een pot te nemen met een watergat erin. Daardoor kan het water weglopen en zullen de wortels niet snel in het water blijven staan om vervolgens te gaan rotten. Neem altijd een sierpot die ongeveer 20% breder is dan de kweekpot, op die manier is er nog ruimte voor verse potgrond, voeding en uiteraard de ruimte om te groeien.

De tweede situatie is na één of twee jaar, of nadat een plant ziek is geweest. Vaak is de plant flink wat groter geworden en soms zijn er zelfs al wortels boven de potgrond zichtbaar. Het is dan de hoogste tijd om de plant weer wat ruimte te geven om verder te groeien. Ook is het belangrijk dat de potgrond ververst wordt. Oude ziektes zijn daarmee geschiedenis en de plant kan zich weer gaan ontwikkelen.