• Lorem ipsum

Wanneer kan ik weer aan de slag in de tuin?

22 Feb 2021
door Lois van Adrichem

Wanneer kan ik weer aan de slag in de tuin? Dat is een vraag die veel voorbijkomt. Nu de winter op zijn einde loopt en de zon meer gaat schijnen, hebben veel mensen weer zin om de tuin in te gaan. Een mooie tijd om jouw eigen eetbare planten in je tuin te hebben staan. Voordat je kan genieten van jouw mooie volgroeide plant moet deze natuurlijk eerst gepoot worden. Lees hieronder hoe en wanneer je jouw planten perfect kan gaan poten.

Welke tijd van het jaar is het meest geschikt om mijn planten te poten?

Over het algemeen kunnen de planten in elke periode van het jaar gepoot worden. De periode die wel ontweken moet worden is wanneer er vorst in de grond zit. Het zal dan ook een hele klus zijn om een fatsoenlijk gat te graven. De allerbeste periode om de planten te poten is in het najaar, dit zijn de maanden september, oktober en november. In het najaar komen de boompjes en planten tot rust, in deze periode hebben ze minder water en voeding nodig. Ook blijft de bodem vochtig en is de grond nog relatief warm, dit is goed voor de ontwikkeling van de wortels van de planten. De wortels ontwikkelen zich tot dat de bodem verder afkoelt in de winter. Niet elke plant kan goed tegen kou. Dit geldt bijvoorbeeld voor de citroen, limoen, passievrucht en sinaasappelplant. Deze planten dienen in de winter te worden afgedekt om hun warmte te behouden.

Nu we de koude periode waarschijnlijk achter de rug hebben en de temperaturen weer gaan stijgen, kunnen we weer aan de gang in de tuin. De hoogste tijd dus om uit te gaan zoeken welke planten jij graag in je tuin wilt en alle benodigdheden hiervoor in huis te halen.

Foto: Floor Korte
Foto: Floor Korte

Benodigdheden voor het poten van jouw planten.

Voordat je gaat beginnen met het poten van jouw planten is het handig om een aantal dingen in huis te hebben.

Voor het beter aanslaan van de groei is het verstandig om de juiste grond mee te bestellen. De meeste planten hebben potgrond nodig. Voor enkele soorten zoals de bessenplanten is het juist belangrijk om turf te gebruiken. Deze planten groeien het beste in zure grond met een pH-waarde van 4 tot 5,5.

Voor verrijking van de grond wordt plantvoeding gebruikt, deze plantvoeding zorgt ervoor dat de planten sterk en gezond blijven, en dat ze in het voorjaar mooi bloeien.


Foto: Fruticos

7 Tips voor het poten van fruitplanten.

Je Fruticos planten zijn bezorgd en de temperatuur buiten is goed. Je hebt zin om aan de slag te gaan in de tuin, maar waar begin je? Wij hebben 7 tips op een rij gezet om jouw planten zo goed mogelijk te laten starten. 

  1. Zet de planten 1-2 uur in het water zodat de wortels zich goed kunnen volzuigen.
  2. Zorg dat het gat waarin gepoot gaat worden van voldoende grootte is, ongeveer 50 cm³.
  3. Poot de planten niet te dicht tegen elkaar aan.
  4. Zorg dat alle wortels bedekt zijn met grond.
  5. Probeer de grond zo stevig mogelijk aan te drukken.
  6. Voorzie jonge planten van een steunpaal voor extra stevigheid.
  7. Geef na het poten de planten weer wat water.

Als jouw Fruticos planten in de grond staan, kunnen ze gaan groeien en bloeien. Zorg dat de planten op de juiste plek staan, zoals beschreven op de bijgeleverde planten labels. Met regelmatig water en genoeg liefde oogst je binnenkort de vruchten uit eigen tuin!

Veel succes en tuinier plezier!

Reacties
Warren
22 Sep 2021
Its like you read my mind! You seem to know a lot about this,
like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to
drive the message home a bit, but instead of that, this
is magnificent blog. A fantastic read. I'll definitely
be back. kn, <a href="https://nakedpicsyykgoi.blogspot.com">Nakedpicsyykgoi.Blogspot.com</a>,
Carmel
15 Sep 2021
Ahaa, its nice discussion regarding this post here at this webpage, I have
read all that, so now me also commenting at this place. st (<A HREF='https://bestpornpicsxhlccl.blogspot.com'>bestpornpicsxhlccl.blogspot.com</A>)
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »